Tak jak w temacie po tej aktualizacji wczoraj dnia 2020.03.15 do wersji 4.11786 beta nie moge zobaczyc swoich urzadzen
edit
wczoraj sprawdzalem to 100 razy i nie moglem wejsc w urzadzenia bo sie tylko ta strona ladowala ,inne dzialaly, a jak juz sie udalo wejsc to nie widzialem swoich urzadzen.
Byla tabelka ale pusta. Dzis wchodze , nic nie aktualizowalem , urzadzenia sa.
Zdiecie z telefonu
Co to moglo byc?
Zacznij od wyczyszczenia cascha w przeglądarce.
Robilem to kilka razy. Ogolnie na nowa karte wgralem od poczatku nowego bustera i zauwazylem te zmiany po aktualizacji. Potem zmienilem w raspberry karte sd na poprzedni system buster i aktualizowalem. Wtedy zauwazylem ze tu tez mam taki problem.
@krzysztofch jak masz urządzenia w przeglądarce telefonu a w laptopie ich nie ma to musisz wyczyścić dane przeglądania , czasami po aktualizacji przeglądarka źle wyświetla stronę domoticz a wyczyszczenie pamięci przeglądanych stron powoduje że wszystko wraca do normy. Informacyjnie mam tą samą wersję beta na smarticzu i wszystko działa jak należy .
Jednego nie polecam aktualizacja przez GUI to zły pomysł w przypadku nowych wersji beta , najlepiej przed aktualizacją zatrzymać usługę domoticz i dopiero aktualizować . Czyli łączymy się przez SSH (terminal)
sudo service domoticz stop cd domoticz ./updatebeta
Ja dziś spróbowałem aktualizacji u siebie ale ... Wszystko się wysypało .
Ubuntu 16.04 LTS Serwer. Zrobiłem wcześniej aktualizacje całego linuxa jak i jego pakietów ale nie pomogło.
Na szczęście zrobiłem wcześniej backup obrazu dysku więc przywrócenie to 5 min.