Witam Panowie (i Panie? ).
Zainstalowałem imperihome do domoticz. Wszystko pięknie śmiga poza jednym tematem. Za żadne skarby nie mogę dodać czujnika Bmp180. Właściwie mydoomoathome nie widzi żadnego dummy temp+ciśnienie. Reszta oś razu pokazuje się w devices. Dziwne trochę, że Internet milczy na temat takiego błędu co sugerowało by problem tylko u mnie. Działa u was taki typ czujnika? Please sprawdźcie. Może ktoś napisze mi? Najlepiej na skalarro@g__il.com (gmail). Dzięki
- Proszę przeczytać zasady na forum
- Pkt 3 - Nowy teamt, nowy watek - nie mieszamy dwóch różnych tematów w tym samym wątku
- post rozdzielony od wątku w którym został utworzony
@skalarro używam ImperiHome od dłuższego czasu i nie spotkałem się z czymś podobnym . jak dodaję nowy czujnik do domoticza i nie ważne czy to temp+ ciśnienie z lokalnego czujnika , czy np z Airly, to po przeładowaniu apki ImperiHome ( Reloading data) wszystko działa.
No widzisz, a mi nie idzie. Wszystkie czujniki pokazują się już w momencie utworzenia ich w domoticzu jako dumy. Wsytarczy dodac, nie podpinająci ich nawet a już widzę nowe id na liście xxx.xxx.xxx.xxx:3002/devices
Działa wszystko łącznie z amplitunerem Pioneera. Ale czujników z grupy temp + ciśńienie nie pokazuje. Nie wchodzą na listę devices nawet jak dodam ich kilka, a co za tym idzie do imperiHome też nie docierają.
Siedzę nad tym od kilku dni i doopa. Co moigę sprawdzić. ????
Dopisz proszę u Ciebie wirtualny czujnik Temp+Ciśn i zobacz czy wskoczy w listę w mydomoathome ok?
Wgrywałem od nowa domoticza, mydomoathome i nic nie dało.
@skalarro rzeczywiście po dodaniu Temp+Ciśn nie aktualizuje się lista devices , nie wiem czy to nie wina samego nazewnictwa ImperiHome nie toleruje polskich znaków nawet w opisach . Może gdyby było Temp+Baro nie było by problemu. To są oczywiście tylko moje przypuszczenia niczym nie potwierdzone.
hmmm, no dzieki. w takim razie trzeba sobie odpuscic ten czujnik i poszukac cis innego. Myślę, że to nie wina znaków, bo później w zakładce urządzenia już jest temp+baro.
Dzięki za sprawdzenie. Już z tym nie będę walczył tylko jadę dalej z tematem. Dziwi mnie, że nikt o tym problemie nie wspomina w internecie ani polskim ani zagranicznym.