Ja cały czas jadę na ostatnich buildach Domoticza. Poprostu sam kompiluje do routera dla OpenWRT. Mam najnowszą wersję. I tak jak pisałem na 2.1.2 Działa ok. czy jest ustawiona nowa czy stara wersja Domoticza. Poprostu z ciekawości wgrałem jeszcze 2.1.1 i jest tam źle.
Właśnie AFE 2.1.2 działa dobrze na nowym domoticzu. I nic tego nie zmienia. Czy da się opcję z nowym Domoticzem czy starym. Zawsze dobrze jest zresztą @Isom to potwierdził 🙂
Ok. No to czekamy cierpliwie dalej.
@adrian soft z wyborem wersji domoticza , pacjęt sonoff mini , wykorzystane przycisk na module monostabilny GPIO 0, przycisk dodatkowy bistabilny GPIO 4 .
Wersja domoticz v 4.10717 bez względu na ustawienia wersji domoticza w konfiguracji AFE , przycisk monostabilny działa ok , sterowanie z poziomu domoticza przekaźnikiem ok, przycisk bistabilny wpada w pętlę.
Wersja domoticz v 2020.1 wszystko działa bez problemów bez względu na to jaką wersję domoticza ustawimy w AFE.
Podsumowanie domo v 4.10717 zawsze przycisk bistabilny wpada w pętlę , reszta działa.
Wersja domo v 2020.1 wszystko działa .
CD.
Po utracie połączenia z wifi bez względu na konfig wersji domoticza przyciski działają ok
Po utracie połączenia z brokerem ( zmiana IP w konfiguracji) bez względu na konfig wersji domoticza przyciski nie działają
Jak coś jest nie jasne to mogę wieczorem nagrać film
Poprawki naniesione, przetestowane, wersja wypuszczona do ściągania
Poprawię teraz: T5 (brama), T6 (stacja pogody)
Dzięki @isom i @steel_rat za pomoc w testowaniu. Bardzo doceniam
Zamykam temat