@adrian mam trochę więcej czasu z wiadomych względów dlatego testy są bardziej dokładne . Pobieram i będę drążył dalej
@adrian małe podsumowanie :
LWT Domoticz MQTT działa w obu wersjach domoticz
Wsparcie Domoticz v4 oraz v2020 - dla obu wersji działa
Czujniki I2C działają
ADC działa
Cała reszta działa i ustawienie dwóch idx w oknie sterownik /brama przydaje się przy dwóch czujnikach magnetycznych
Jedno do czego można się przyczepić to fakt że jak dodasz drugi sterownik bramy i przypiszesz mu drugi przekaźnik a potem zrezygnujesz z funkcji drugiego sterownika bramy to nie można już przekonfigurować drugiego przekaźnika do niezależnej pracy - nie można mu przypisać IDX i zostają tylko takie ustawienia jak dla sterownika bramy czyli GPIO i czas podtrzymania. Robiłem próby najpierw wyłączając przekaźnik dla sterownika a potem wyłączałem drugi sterownik bramy , drugi raz wyłączałem tylko drugi sterownik bramy. Pełną funkcjonalność drugiego przekaźnika można przywrócić dopiero po resecie oprogramowania do fabryki .
Nie wiem czy jasno to opisałem , w dużym skrócie jak ustawię jeden sterownik bramy + drugi przekaźnik do oświetlenia podjazdu jest ok , jak zmienię na dwa sterowniki bramy to już nie wrócę do funkcji oświetlenia podjazdu bez resetu do fabryki.
Mi to bardzo przeszkadzać nie będzie bo raczej nie będę zmieniał konfiguracji jak wgram do modułu przy bramie .
Teraz pytania
Czy jest możliwość bezkolizyjnej aktualizacji z wersji http ? Mam działający moduł od @lukas121 z wersją 2.0 . Nie stracę ustawień ?
Czekać na wersję produkcyjną czy mogę wgrać tą ?
To już raczej przedostatnia wersja beta przez wypuszczeniem wersji końcowej AFE T5 2.2.0 Beta 4
Dodane
- Przerobione standardowe API: MQTT oraz HTTP
- Automatyczne wyjście z panelu konfiguracyjnej po 10min braku akcji
Poprawione:
- Konfiguracja przekaźnik, po wyłączeniu jednej z bram
Do sprawdzenia mam:
- aktualizację z wersji 1 oraz 2