@adrian wersja 4 Mb Generic , aktywacja wylogowania nie działa . Połączyłem moduł z WIFI ustawiłem połączenie z brokerem zapisałem , zaznaczyłem że ma działać funkcja wyloguj , zapisałem i zminimalizowałem stronę nie wychodząc z konfiguracji po 15 minutach led na module miga nadal i moduł jest w trybie konfigu
@isom @lukas121 mam pewien problem z T5
- Wersja AFE 1Mb
O ile aktualizacja z AFE 2.0 do 2.2 pójdzie dobrze przez WiFi to
aktualizacja z 2.2 do przyszłych 2.2.x nie będzie działać przez WiFi
Okazuje się, że dodanie obsługi czujnika BME, BH1750 powiększa na tyle rozmiar firmware, że po jego wgraniu nie wystarcza już miejsca w sformatowanym na 1Mb ESP na przyszłe aktualizację firmware z mniej więcej tym samym lub większym rozmiarem.
Przez ostatnie 3h próbowałem cos odchudzić kod, ale potrzebuje zejść w dół o jakieś 20KB o to jest bardzo dużo
Mam taką propozycję:
- Wersja AFE T5 2.2 1MB - nie zawiera obsługi czujników BME,BH
- Wersja AFE T5 2.2. 4MB - mam pełną funkcjonalność
Jakie są konsekwencje:
- Obie wersje można zainstalować przez WiFi na poprzedniej wersji AFE T5
- Instalacja wersji T5 4MB formatuje ESP na rozmiar flash 4MB co powoduje konieczność ponownej rekonfiguracji
- AFE T5 1MB będzie aktualizowalne do nowszych wersji, ale będzie to wersja bez obsługi czujników BME,BH
Jeśli macie jakieś inne pomysły do dajcie znać.
Wersja AFE Firmware T5 2.2.0 jest dostępna do ściągnięcia
Jeśli aktualizujesz z wersji 2.0.x do wersji 2.2.x 1Mb - to do dzieła
Jeśli aktualizujesz z wersji 2.0.x do wersji 2.2.x 4Mb - to koniecznie przeczytaj informacje dotyczące aktualizacji z wersji 2.0.x do wersji 2.2..x 4MB
Zamykam wątek.
Problemy z tym firmware proszę zgłaszać tutaj.