Witam kolejna zmiana ta tyczy się wpisów MQTT i jeżeli ktoś ma statyczne wpisy w plikach konfiguracyjnych no to wygląda że prosta sprawa, nazwy encji przynależnych do urządzenia nie mogą zawierać w sobie nazwy urządzenia więc jeżeli jest np: panel_battery_level to trzeba ją zmienić na battery_level
mqtt:
sensor:
- device:
name: panel
...
name: panel batery level
zmieniamy na
mqtt:
sensor:
- device:
name: panel
...
name: batery level
Dla tych którzy używają Mosquitto broker i z urządzeń od niego mają błąd to trzeba poczekać z usunięciem powiadomienia bo potrzebna jest aktualizacja.
nie za bardzo mogę sobie poradzić z tasmotą i wall panel bo cały czas walą błędami że jest źle usunąłem z topic w wall panel nazwę ale nie pomogło podpowie ktoś jak to ogarnąć tasmota i wall panel dobijają mi do mosquito i tworzą się urządzenia a do nich przypisują się encje i z automatu są to encje które były na początku, tasmota tylko jednym urządzeniu (a mam ich 15) zgłasza błąd
@wojtek_gtx nazwa urządzenia nie może być taka sama jak nazwy np przekaźników
@wojtek_gtx zapewne masz problem z domyślnym topic wallpanel/mywallpanel, wystarczy zmienić na np panel/ekran, tylko jeśli masz jakieś polecenia z tym topic np wybudzanie ekranu itp, to musisz to również dostosować