Sonoff nie działa n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sonoff nie działa na 230V

3 Wpisów
3 Użytkownicy
1 Reactions
2,286 Wyświetleń
 Maro
(@maro)
Wpisów: 46
Kontrybutor
Autor tematu

Dzisiaj przyszła dostawa sonoffów od chinśkich przyjaciół.

Z jednym Sonoffem mam problem, mianowicie jeśli jest podpięty przez programator to wszystko działa (urządzenie łaczy się z routerem, ping działa, ładuje się panel AFE itp.)

Natomiast gdy próbuję podpiąć go do zasilania 230V to sonoff jest martwy (brak łączności z routerem).

Wgrywałem kilka razy AFE, nawet czyściłem pamięć za pomocą obrazu "blank 1MB"

Jakieś sugestie jak zmusić go do działania? Pozostałe działają bez problemu.

Dodane : 21/03/2018 11:27 pm
(@radek)
Wpisów: 92
Pomocny

Ja miałem podobnie, a dokładniej to: Zamówiłem 4 sztuki basic na aliexpeess. Po przyjściu odrazu bez sprawdzania czy działają wgrałem afe. 2 działały bez problemu, jeden działał tylko pod 3v, a jeden miał w ogóle jakiś zwarcie i po podłączeniu do USB programator zaczął się strasznie grzać. Napisałem do chińczyka i po paru dniach odpisał żeby film nagrać. Podłączyłem wszystkie 4 pod 230 i pokazałem że na 2 mruga dioda a na innych nie. Po 2 tygodniach odpisał że bardzo przeprasza bo mają jakieś problemy z tą wysyłka ale paczka już poszła. I zamiast 2 nowych najpierw dostałem paczkę z 4, a następnie kolejną z dwoma kolejnymi. Cóż zamawiałem 4, a koniec końców dostałem 8 .

W każdym bądź razie napisz do chińczyka i otwórz spór.

Dodane : 22/03/2018 10:01 am
(@l3m4r)
Wpisów: 183
Weteran Donator 2K21 Donator 2K18

Ja przed wgrywaniem nowego FW zawsze uruchamiam pod EWLink, aby w razie czego reklamować można było. W poradnikach dla wgrywania FW (inne niż AFE) znalazłem info, że Sonoffa należy przynajmniej raz uruchomić i faktycznie ta jedna sztuka, dla którj nie zrobiłem powiązania przez EWLink sprawiała problemy, które zniknęły po sparowaniu w EWLinki ponownej próbie wgrania FW. Teraz to robię zawsze przed wgraniem, przy okazji można przypisać static IP.

Dodane : 22/03/2018 9:00 pm
adrian reacted
Udostępnij: