Hey. I can not connect the SESOO switch (RF 433) with the Sonoff RF Bridge. The software version of Sonoff RF is 2.6.0. Can you help?
Hi Satinado, if you look at this manual then in which part of it you're experiencing problems?
http://ewelink.coolkit.cc/?p=886
Cześć. Dopiero teraz zauważyłem, że to polskie forum.
Przepraszam ...
A wracając do problemu. Sparowałem SONOFF Bridge z aplikacją eWelink. Tworzę nowy przycisk, przytrzymując dłużej włączam tryb uczenia. Ale jak naciskam przełącznik SESOO nic się nie dzieje. Na forum 4PDA.ru piszą że przełącznik powinien działać bez problemu. Nie wiem może coś robię źle ?
ja rozumiem instrukcje tak, ze najpierw parujesz pilota z sesoo
pozniej parujesz pilota z sonoff rf bridge - czyli uczysz Sonoffa
wciszkasz w ewelinku przycisk na dluzej a pozniej w pilocie
Rozumiem, że do przełącznika muszę mieć pilota ( kupiłem bez) aby połączenie zadziałało?
Faktycznie ... Tak pewnie będzie działało ... jutro przyjdzie pilot.
ja to tak rozumiem
- w sesoo masz odbiornik RF, który odbiera sygnały / sterowanie
- pilot wysyła sygnały
- Sonoff RF Bridge jest i odbiornikiem i nadajnikiem
- Musisz najpier nauczyć Sonoff Bridge jakim sygnałem sterować Sesoo - czyli od sparowanego pilota, bo Sasoo nic nie nadaje san z siebie
- Jak nauczysz S.Bridga wtedy on będzie takim drugim pilotem.
To tak na mój chłopski rozum 😉
Tak, podejrzewałem, dlatego wczoraj zamówiłem pilota. Dzięki za poświęcony czas, dam znać jak poszło.
daj znać koniecznie. pozdrawiam
Przyszedł pilot ... Tak jak pisałeś, działa bez problemu.
Nie wiem czy wszystkie przełączniki ścienne tak mają, ale SESOO można zaprogramować na dwa sposoby:
Jeden przycisk działa jako włącz / wyłącz
Drugi sposób to programowanie dwóch przycisków, jeden na włącz a drugi na wyłącz. Ma to sens bo SONOFF RF Bridge nie pokazuje stanu przycisku, ale kurczą się nam obsługiwane kanały ...
dzięki za info!
Używa ktoś może włącznika RF ARTSLON, bardzo popularny kilkanaście lat temu. Działa to z tym mostkiem?