Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Urządzenia Sonoff od Itead
32
Wpisów
4
Użytkownicy
3
Reactions
10.8 K
Wyświetleń
Odśwież stronę domoticza w przeglądarce , albo wyczyść dane przeglądania i otwórz stronę raz jeszcze
Dodane : 15/04/2019 10:11 am
wojtek_gtx reacted
Autor tematu
Odśwież stronę domoticza w przeglądarce , albo wyczyść dane przeglądania i otwórz stronę raz jeszcze
Dodałem wszystko według wskazówek ale nic się nie dzieje.
Zrobiłem też analitycznie dla drugiego kontaktronu w połączeniu z sonofem i drugą lampą.
Może jakiś jeszcze inny pomysł 😉
W logach wywala co chwila :
Dodane : 15/04/2019 10:35 pm
Nic się nie dzieje tzn plecenie wł/wył nie jest wykonywane jak rozumiem , używasz jednej z najnowszych wersji beta a w różnych wersjach z tymi BLOCKLY różnie jest , ale skoro nie chce ze zmienną to może ruszy z selektorem . Spróbuj utworzyć wirtualny przełącznik wyboru np taki
w ustawieniach ukryj poziom OFF czyli zaznacz pole oznaczone na żółto
Zdarzenie które będzie zmieniać pory dnia w selektorze utwórz na przykładzie fragmetu mojego
I zobacz czy jak podmienisz w zdarzeniu zmienną na pole selektora "Wieczór" będzie reakcja na otwarcie drzwi.
Oczywiście nie musisz tworzyć pośredniej pory , tak jak jest u mnie bo raczej nie potrzebujesz
Dodane : 16/04/2019 8:13 am
wojtek_gtx reacted
Autor tematu
Mogę dziś potwierdzić że wszystko działa 😉
Bardzo dziękuję koledze isom za wsparcie i za zużyty przeze mnie czas, na prawdę profesjonalizm 😉
Dodane : 17/04/2019 6:48 am
Autor tematu
@isom mam pytanie, mam nowy kontaktron radiowy podłączony do bramki RF tyle że jest to kontaktron dwu kodowy nie jak poprzednie że wysyłały tylko kod otwarcia, ten wysyła dodatkowo kod zamknięcia. Teraz chciałbym stworzyć wirtualny przełącznik drzwiowy i żeby zmieniał się w zależności od wysłanego kodu do bramki. Jest taka możliwość ??
Dodane : 29/11/2019 10:10 pm
@wojtek_gtx a nie wystarczy w blockly ?
IF rf Bridge actual =123456
SET kontaktron =ON
ELSEIF Bridge actual = 654321
SET kontaktron = OFF
Dodane : 29/11/2019 10:34 pm
Autor tematu
Zrobiłem:
IF rf Bridge actual =123456
SET kontaktron =OPEN
ELSEIF Bridge actual = 654321
SET kontaktron = CLOSE
I nie zadziałało ale sprawdzę z ON i OFF tyle że stworzyłem wirtualny przełącznik drzwi
Dodane : 29/11/2019 10:55 pm
Autor tematu
@isom jak zwykle należą się podziękowania, zadziałała zmiana na ON i OFF.
Dzięki
Dodane : 30/11/2019 11:47 pm
Trochę odkopię temat odnośnie RF etc.
W załączniku prosty skrypt, który jak wiadomo się zapętla po wyłączeniu oświetlenia ponieważ w pamięci cały czas jest ostatnia wartość z czujnika. Nie można tej wartości zmienić używając set = "00000". Czy można to w jakiś sposób obejść? Albo zmusić zainstalowaną na RF Bridge tasmotę to wysyłania kodu z czujnika, a zaraz potem wysyłając same zera?
Dodane : 20/10/2020 1:37 pm
@ketonek w temacie w którym piszesz masz rozwiązanie tego problemu wystarczy się cofnąć i poczytać , nie będę powielał tego co już jest i to w tym samym wątku
Dodane : 20/10/2020 1:47 pm
@isom wiem o co Tobie chodzi, natomiast łącznie mam 2 przełączniki które wysyłają 6 kodów, 5 czujników otwarcia okna/drzwi i planowane kilka(4-5) czujników ruchu. Zatem rozwiązanie które przedstawiłeś jest ok, natomiast dość mocno upierdliwe, dlatego pytam czy jest jakieś inne rozwiązanie dzięki któremu będzie to łatwiejsze/ładniejsze do ogarnięcia.
Dodane : 20/10/2020 2:27 pm
Strona 2 / 2
Poprzednia