Jak w temacie mam problem z integracją nodemcu v3 z zainstalowanym AFE T6 z integracja HA + MQTT
Nie wykrywa mi home asistant urzadzenia
Pomoże ktoś?
@lukas121 nie mam dodanych czujników sądziłem że stacja pogodowa pokaże się w MQTT i dodam sobie do encji.
Jeżeli masz jakąś konfigurację do sensor yaml podeślij proszę (nie ogarniam jeszcze do końca HA)
Moje sensory narazie wygladają tak:
- platform: time_date display_options: - 'date_time_iso' - platform: systemmonitor resources: - type: disk_use_percent arg: /data/data/pl.sviete.dom/files/home - type: disk_free arg: /data/data/pl.sviete.dom/files/home - type: memory_free - type: memory_use_percent - type: processor_use - type: last_boot - type: swap_use_percent - type: swap_free
@norbert740 AFE Integruje sie "automatycznie" z HA na razie w wesji T0,T1,T7 - pracuję teraz na T2 (informacyjnie)
@adrian ok super
Interesuje mnie ta stacja pogodowa bo to ciekawy projekt i mam już pomysł na nią lecz po wielkich trudach nie udało mi się jej jeszcze zintegrować z HA.
Jak byście podali jakiś kod konfiguracyjny do yaml to był bym wdzięczny
@norbert740 gdzieś na forum widziałem, ale nie mogę znaleźć - niestety nie używam HA, nie pomogę.
pzdr.a
@lukas121 pochwalę się bo dzięki waszej pomocy zadziałało 🙂 Dzięki wielki pifo dla was 🙂 Temat chwilowo uważam za zamknięty. Pozdrawiam
- platform: mqtt name: Temperatura state_topic: DHT value_template: "{{value_json.temperature .value}}" unit_of_measurement: "°C" - platform: mqtt name: Wilgotność state_topic: DHT value_template: '{{value_json.humidity .value}}' unit_of_measurement: "%"