Witam
Da radę spiąć czujniki otwarcia okien Tuya pracujące po protokole Zigbee 3.0 z donglem USB ZigBee CC2531?
Na stronach HomeAssistant jest informacja o wsparciu urządzeń Tuya na protokole Zigbee za pomocą bramki CC2531 ale akurat czujniki otwarcia drzwi/okien nie są wymienione i teraz zastanawiam się czy to niedopatrzenie czy rzeczywiście one nie zadziałają?
Przeglądałem tą listę ale niestety nie zauważyłem żeby te czujniki były wymienione w sekcji Tuya.
Czujnik: http://tiny.cc/r320pz
Teoretycznie jeśli nie ma na liście to nie obsługuje. Z drugiej strony spokojnie może wykrywać jako inny czujni i też będzie działać lub możesz ręcznie dodać praktycznie każde nowe urządzenie działające na zigbee.
Twoje pytanie wynika z tego że masz taki czujnik i nie wiesz czy będzie działać czy chcesz dopiero kupić?
Problem z tym że już zamówiłem pięć czujników, przesyłka została nadana i dopiero teraz się zorientowałem że to nie jest takie oczywiste że te czujniki zadziałają mi z HomeAssistant stąd moje pytanie.
Czujniki działają idealnie z HomeAssistant przy wykorzystaniu USB ZigBee CC2531. Sprawdzone empirycznie:)