Na aliexpres jest taka stacja pogody. Wczoraj ja ogladalem.I mysle sobie ze jak Adrian bedzie sie przymierzal do stacji to moze by cos zrobil jesli to mozliwe na deszcz ( przyda sie do podlewania) lub ( wiatr sila ale to juz nie pilne) chyba ze chetnych jest wiecej na ta obcje. Nie wiem ile do tego wszystkiego bedzie potrzeba gpio i czy ich wystarczy. Tak jak wspomnialem wczoraj poznym wieczorem szukalem czegos na ten deszcz. Gdyby Adian nie mnial czasu na to to myslalem tak to zrobic , ale jeszcze nie wiem jak dokladnie
w stacji pogody dodac przelacznik , potem ,teraz mowie o domoticzu ,bo tylko jego znam, utworzyc push buton w stacji pogody i do niego podlaczyc ten deszczomierz z ali . W domoticzu utworzyc cos w rodzaju licznik przyrostowy lub jakis inny licznik i dodawac ile napadalo w danym dniu. Nie musi mi pokazywac narazie dokladne godziny kiedy napadalo. Probowalem patrzec na blokly ale tam bedzie trudno to obsluzyc. Trzeba by bylo napisac lub znalesc jakis programik to obslugujacy .
To jest tyklo trop chyba najlatwiejszy . Ale jak to ugrysc to jeszcze nie wiem. Moze ktos dorzuci jakis pomysl i pomoze. Kierunki wiatru az tak nie sa chyba potrzebne. Najwazniejsze po za tym co juz jest to burze, deszcz, potem wiatr sila .